Friday, September 26, 2014

Hong Kong Diary: Day 3 & 4 Mong Kok, Tsim Sha Shui & Sham Shui Po

SALAM ALL..
Lamaaaaanya nk sambung honeymoon Hong Kong ni..hahaha..bz bebeno..tp ada hati nak cite juga..sbb seronok! Moh kite sambung yg mana ingat la ye..kihkih.

Day 3: 7th January 2014
This time nak cite yg Mong Kok ni tempat paling best sbb byk gile outlet FOREVER21, Dorothy Perkins n mcm2 lg..takyah ckp la COACH, MICHEAL KORS tu bersepah..i mampu tengok je la..tp diorg ni serius masyarakat yg kaya..beli handbag mcm beli sayur..huhu..mula2 usha la benda ape nak beli..hubby dah pandang2 outlet ESPRIT..mmg murah la baju long sleeve compare di Malaysia..dapat RM30-40 je sehelai.

Di Tsim Sha Shui ni area hotel kitorg..so jln2 je situ je pon pun lebih kurang sama..sebelah hotel outlet CHANEL..hahaha..tak mampu den..target nk beli perfume PARIS HILTON je..sbb lama dah aim! H&M, Cotton On, GUESS bersepahhh!!! 

Tak dilupakan juga sempat menyinggah ke Fa Yuen Street..sbb i mmg suka street diorg ni..byk gile brg meruntun jiwa..terpanggil je utk beli..tak mampu nak cite shopping kt street kt sini..sampai i pun tak sempat nak snap picture ape2 pun..tanya hubby..sampai tak terlarat nak melayan kerenah i..sampai demam tu hubby i hari ke-3..kihkih..i masih gagah lg..balik hotel cpt2 tuam bg kurang panas skit..kalau tak spoil la trip kitorg..dok dlm bilik jela jawabnya..tu pun Alhamdulilah esok paginya hubby kebah dah..sbb i dh ready bawa FIRST AID KIT..sume ade demam, muntah n etc..penting ni kalau korg nak travel jauh!

Day 4: 8th January 2014
Semangat balik..sbb hubby dah sihat!!! yipeee!!! ape lg awal2 i upah die makan sedap..kali ni search area baru plak..Sham Shui Po..baca review banyak jual textile dan baju gegirl la..hahaha..sian lakiku..kena layan lg! 

Sebelum tu isi perut dulu..search muslim restaurant..Ma's Restaurant..bole tahan sedap..more to herbal soup la..tapi i tak berapa lalu sgt..sebab bau cina kuat sgt..huhu..jadi order dumpling nak bagi tekak tak loya.
Perut pun dah kenyang sempat la tgk baju n mcm2..sempatla beli silk shawl ni..rembat 5 helai terus..kuikui.
Dah nak tengahari singgah Kowloon mosque jap..mostly ramai pakistan kot sbb imam pun pakistan..tapi seronok tgk budak2 ramai join kelas agama.
 Menjelang senja balik la..mlm aktiviti nk jelajah street lg..kali ni view lg..tengok Temple Street mcm best..ajak la hubby dah sihat tu..kihkih.
 Tu tgk org dah sihat..berselubung..hahaha
Kitorg balik sampai nak tutup dah kedai..tips nak shopping..sila la tunggu sampai kedai tutup..cer bayangkan beg dari harga RM80 tinggal RM30 cmtu ler..hihi..for next post i akan tunjuk beg yg cantik tu..tapi dah dikebas oleh adik i..sabo jela!
 Bracelet cantik ni mmg penuh keliling..beli la juga utk my mama, mak mertua n sibling..maklumla adik gegirl ramai.

See ya next post..shopping lg heaven sbb nak abiskan duit Hong Kong ni!

No comments: